1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?
Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?

Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?

Türk mutfağının geleneksel tatlarından birisi olan cevizli sucuk, hem yüksek besin değeri hem de eşsiz lezzeti ile ülkemizin her yöresinde keyifle tüketilir.

A+A-

Cevizli sucuk yapımında ceviz, üzüm pekmezi, su, un ve olmazsa olmazı iğne ve iplik kullanılır. İlk önce kaliteli cevizler temizlenir ve kırılır. Ancak kırılan parçalar çok küçük olmamalıdır. Sonrasında sıra ile ipe dizilir. Büyük bir tencerede içerisine su konularak kaynatılan pekmeze, yavaşça un eklenir. Topaklanmaması açısından sürekli karıştırılmalıdır. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilen karışıma dizilmiş cevizler batırılır ve her yerlerinin kaplanması sağlanır. Bu işlem cevizlerin etrafında kalın bir pekmez tabakası olana kadar tekrarlanır. Sonrasında ise diziler halinde asılarak kurulur.

Cevizli sucuk evde yapılabilir. Ancak emek ve zaman gerektirir. Aynı zamanda da iyi şekilde kurutulması da lezzet ve kolay saklama açısından önemlidir. Fazla emek harcamadan kaliteli tercihler yapmak ve lezzetli cevizli sucuklardan yemek isterseniz tek yapmanız gereken Ben Gurme sitesini ziyaret etmek olacaktır. Yöresel bu lezzette yüksek kalite farkını yaşayacağınız Ben Gurme ile her zaman doğal ürünlere güvenle ulaşabilirsiniz.

Kaliteli Cevizli Sucuk Nasıl Anlaşılır?

Cevizli sucuk, kaliteli olduğunda lezzetine doyum olmaz. Cevizli sucuğun kalitesi renginden, korkusundan, dokusundan ve tadından anlaşılır. Doğal pekmezden yapılmış cevizli sucuklar, parlak koyu kahverengi bir renge sahiptir. Aynı zamanda da hoş bir pekmez kokusu yayarken kimyasal veya yabancı bir koku da hissedilmez. Ne çok serttir ve de ne çok yumuşaktır. Kaliteli cevizli sucuğun dengeli bir tadı vardır. Pekmez ve cevizin tadı uyum içerisindedir.

Kaliteyi ve lezzeti bir arada bulabileceğiz cevizli sucukları Ben Gurme sitesinden güvenle satın alabilirsiniz. Güney Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişmiş üzümlerin geleneksel yöntemlerle pişirilmesi ve yerli Kahramanmaraş cevizleriyle bir araya getirilmesi ile sunulan bu ürün, tadına doyamayacağınız bir lezzeti size sunar. Ben Gurme markası doğal ürünleri sizlere sunmak için çalışır. Bu sebeple de doğal malzemelerden yapılmış ve katkı maddesi içermeyen ürünleri aldığınızdan emin olursunuz.

Cevizli Sucuk Fiyatları Ne Kadardır?

Cevizli sucuk fiyatları, birçok unsura bağlı olarak değişebilir. Kullanılan malzemelerin kalitesi, üretim yöntemi, paketleme fiyatları etkiler. İhtiyaca göre farklı gramajlarda sunulan ürünlerin fiyatları farklı olacaktır. Ancak seçim yaparken fiyat, kalite ve lezzet dengesine dikkat edilmesi önemlidir. Cevizli sucuk satın alırken, ürünün doğal ve katkısız olmasına dikkat etmek önemlidir.

Ben Gurme ile uygun fiyatlı lezzetinden emin olacağınız cevizli sucuklara kolay şekilde ulaşırsınız. Geniş ürün seçenekleri yöresel lezzetleri kaliteli ve uygun fiyatlı deneyimlemenize olanak verir. Ben Gurme ile cevizli sucuğun tadına doyamayacaksınız.

Bu haber toplam 200 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.