1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. CEVA, konteyner taşımacılığıyla yükseliyor
CEVA, konteyner taşımacılığıyla yükseliyor

CEVA, konteyner taşımacılığıyla yükseliyor

2013 yılında yaklaşık 800.000 TEU’luk konteyner taşımacılığı gerçekleştiren CEVA, 2014 yılında Türkiye uluslararası konteyner taşımacılığında atağa kalkıyor.

A+A-

2013 yılında yaklaşık 800.000 TEU’luk konteyner taşımacılığı gerçekleştiren CEVA, 2014 yılında Türkiye uluslararası konteyner taşımacılığında atağa kalkıyor. Dünya çapında 1200 aktif ofise sahip olan CEVA Türkiye, uluslararası yaygınlığından aldığı güçle Türkiye’de teknolojik ve alt yapı yatırımlarını hızlandırıyor.

CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Fuat Adoran, Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden biri olarak, özellikle uluslararası taşımacılık ve konteyner taşımacılığında yeni teknoloji ve alt yapı çalışmalarına hız verdiklerini açıkladı. Adoran, konteyner taşımacılığında yeni yatırım gerçekleştireceklerini belirterek “CEVA olarak dünyada konteyner taşımacılığında, Kuzey Amerika'dan Asya Pasifik ülkelerine, Avrupa'dan Güney Amerika ve Afrika'ya kadar 200'ü aşkın limanda hizmet veriyoruz.” dedi.

Konteyner taşımacılığında H.J. Heinz Co. ile dev anlaşma

CEVA Türkiye olarak büyüme hızıyla dünyada ilk 10 arasında yer aldıklarını vurgulayan Adoran, ”Uluslararası dev anlaşmalarla konteyner taşımacılığındaki iddiamızı ortaya koyuyoruz. Dünyanın önde gelen sağlıklı, keyifli ve makul fiyatlı yiyecek üretici ve pazarlamacılarından biri olan H.J. Heinz Co. ile gerçekleştirdiğimiz 5 yıllık anlaşma ile deniz taşımacılığındaki güçlü büyümemizi sürdürmüş olduk. Bu anlaşma ile ilk defa bu kadar büyük hacimlere sahip bir şirket tüm konteyner sevkiyatlarını tek bir lojistik tedarikçisine teslim etmiş oldu. Ayrıca bu anlaşma ile 70 ülkeye 1000 den fazla varış noktasına hizmet veriyoruz.

Türkiye’nin stratejik konumuna karşın konteyner taşımacılığında oldukça geride kaldığının altını çizen Adoran, “Türkiye, coğrafi konum olarak ana ticari rotalara yakınlığı ile stratejik önem taşıyor. Bu anlamda Türkiye’nin bölgedeki aktarma yükleri çekme potansiyeli var. Son beş yılda aktarma trafiğindeki artış da bu görüşü desteklemektedir. Türkiye’nin ana gemilere hizmet verebilecek limanlara ihtiyacı var. Ana limanlarda sadece fiziki altyapıya değil, aktarma yüklerin en kısa sürede aktarımını sağlayacak gümrük mevzuat kolaylıkları ve gümrük alt yapısına da ihtiyaç vardır” diye konuştu.
 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.