1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Çanakkale'de Köprü tartışması
Çanakkale'de Köprü tartışması

Çanakkale'de Köprü tartışması

Çanakkale'de Gelibolu Sütlüce köyü ile Lapseki Şekerkaya mevkiinde yapılacak olan boğaz köprüsü ile ilgili etüt çalışmaları bütün hızıyla sürerken, aynı güzergahtan deniz altı elektrik kablolarının da geçecek olması ortalığı karıştırdı.

A+A-

Çanakkale'de Gelibolu Sütlüce köyü ile Lapseki Şekerkaya mevkiinde yapılacak olan boğaz köprüsü ile ilgili etüt çalışmaları bütün hızıyla sürerken, aynı güzergahtan deniz altı elektrik kablolarının da geçecek olması ortalığı karıştırdı.

İl Koordinasyon Kurulu'nda açıklamalarda bulunan TEİAŞ 2. İletim Tesis ve Grup İşletme Müdürü Necdet Gürler, Asya ile Avrupa arasında deniz altından elektrik hattı döşenmesi konusunda yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirterek, "Yıllardır bu konuda çalışma yürütüyoruz. Bu konuda da daha önce deniz altından elektrik hattının geçeceği yeri Karayolları 1. Bölge Müdürlüğüne yazılı olarak iletmiştik. Ancak ne var ki, son yapılan açıklamalarda Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün bizim elektrik hattını geçireceğimiz yere yapılacağını öğrendik. Bizim mutlaka bu kabloları en uygun yer olan Gelibolu Sütlüce köyü ile Lapseki Şekerkaya arasından geçirmemiz gerekiyor. Karayolları yetkilileri de köprünün ayaklarının geçeceği yerin burası olduğunu söylüyor. Burada bir sıkıntı var" dedi.

Karayolları 1. Bölge Müdürü Mehmet Çetin de boğaz köprüsünün yapılacağı yer ile ilgili Gelibolu Sütlüce köyü ile Lapseki Şekerkaya mevkiindeki çalışmaların tamamlandığını ifade ederek, "Bölgede en uygun yer olarak burası uygun görülmüş. Bizler de burada çalışmalarımızı tamamladık. Deniz altı elektrik kablolarının buradan geçeceğini sonradan öğrendik. Bu konuda gerekli görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

Öte yandan Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ise boğaz köprüsünün yer seçiminin yanlış olduğunu belirterek, "Bizler köprünün Akbaş ile Nara bölgesine yapılmasını istiyoruz. Bu bölge aynı zamanda köprü açısından en ekonomik yer. Köprünün ayakları ve mesafesinin kısalığı da maliyeti düşürebilir. Köprü eğer buraya yapılırsa Çanakkale bundan daha fazla ekonomik gelir elde edebilir. Eğer köprü Gelibolu ile Lapseki arasına yapılırsa bu bölgeye gelecek olanlar direkt olarak Çanakkale'ye uğramadan gidecekleri için ilimiz bundan zarar görecek" ifadelerini kullandı.

Karayolları 1. Bölge Müdürü Mehmet Çetin de teknolojinin gelişmesi ile birlikte boğaz köprülerinin artık daha kolay yapılabildiğini ifade ederek, "Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün ayaklarını da artık deniz içine yapabileceğiz. Köprünün ayaklarının karada olması gerekmiyor. Bu şu anki teknoloji ile mümkün. Bu sebeple bunda sorun yok. Bu bölgede köprünün yapılmasında sıkıntı yok" dedi.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna da ildeki nüfus yoğunluğunun her geçen yıl arttığını belirterek, "Araç sayısının da arttığı ilimize bir boğaz köprüsü şart. Tabii bu nereye yapılır, o konuda bir şey diyemem. Bizler şehir trafiğinin her geçen gün arttığı Çanakkale'de kamyon trafiğini özellikle Karacaören-Akbaş arasına kuracağımız hattan yapmaktan yanayız. Boğaz köprüsü konusu da çok önemli. Köprünün en kısa sürede yapılmasını istiyoruz. Köprünün Gelibolu Sütlüce köyü ile Lapseki Şekerkaya mevkiine yapılması ile Çanakkale'nin ekonomik ve sosyal açıdan bir zarar göreceğine inanmıyorum. Çanakkale'ye gelecekler mutlaka ilimize gelir" şeklinde konuştu.

1.20111012094244.jpg

2.20111012094250.jpg

Haber3

Bu haber toplam 1370 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.