1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çamburnu Tersanesi Lojistik merkez fikrine karşı
Çamburnu Tersanesi Lojistik merkez fikrine karşı

Çamburnu Tersanesi Lojistik merkez fikrine karşı

Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, DKİB’in önerdiği, ‘Çamburnu Tersanesi Lojistik merkez olsun’ fikrine karşı çıktı.

A+A-

Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, DKİB’in önerdiği, ‘Çamburnu Tersanesi Lojistik merkez olsun’ fikrine karşı çıktı. Ermiş, “Bu bir kazanç sağlamaz. Olacaksa Bulak Ocağı olsun” dedi.

Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, Trabzon’da kurulması planlanan Lojistik Merkez (Köy) hakkında Trabzon Liman İşletmeciliği’nin bakışı ve Trabzon Limanı’nın 2011 yılı faaliyetleri hakkında basın toplantısı düzenledi.

Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, Çamburnu Tersanesi’nin Lojistik Merkez yapılmasına taraf olmadıklarını ve karşı olduklarını söyledi. Ermiş, “Bu bir kazanç sağlamaz” dedi.

BULAK TAŞ OCAĞI’NI ÖNERDİ

150-200 dönüm arasındaki bir alan Trabzon Lojistik Merkezi için yeterli olacağını söyleyen Ermiş, Akyazı’ya taş aldıkları Bulak ocağı önerisinde bulunduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Çünkü Bulak Ocağı şehre 7-8 km mesafede. Yani hem şehrin içinde, hem dışında hem de transit yolun üzerinde yol alıyor. Trabzon’un transit olarak beklentisi Gürbulak Sınır kapısına kadar uzanan Gümüşhane Bayburt Erzurum ağrı illerinin de yararlanacağı yol güzergahıdır. Doğu cephesinde transit olarak Trabzon’un yararlanacağı herhangi bir faaliyeti profesyonel bir limancı olarak ben görmüyorum. Gürcistan tarafında ne olacak. Burada DKİB Başkanı ile görüş ayrılığındayız. Ben Çamburnu’nda bir lojistik merkezi yapılmasına taraf değilim ve karşıyım. Bu bir kazanç sağlamaz. Şehirle iç içe ama şehrin dışında olan mevcut alanın 80 dönüm olduğu ifade ediliyor, bunun yeniden irdelenmesi gerektiğini ifade ediyorum. Bu konuyu kamunun üst düzeyinde paylaşıp burada olması noktasında biz talebimizi mevcut çalışmamızın devam ettirilmesi gerektiği görüşündeyiz. Dünya gemicilik sektöründe yaşanan kriz bundan sonraki adımları sekteye uğratmıştır. Çamburnu’nda mevcut dolgu alanı 620 bin metrekare dönüm deniyor ama şu an mevcut 320 bin metrekare bir alan var.”

SÜRMENE’DE TERSANE MANTIĞI DEVAM ETTİRİLMELİ

Ermiş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Liman’a gelebilecek liman sahasında yoğunluktan depolayamayacağınız alanlardaki fazla malların bu tür lojistik merkezlerine gidip konuşlanması gerekir. Trabzon’dan 45 km gidip tekrar geri döneceksiniz ve Erzurum yoluna gireceksiniz. Böyle bir mantık olması mümkün değil. Belki bugün denizcilik sektörü krizdedir, yarın bu krizin süreceğinin garantisi var mı. Yarın bu krizin sürmesi mümkün mü, yarınlar elbette deniz ticaretinde önemli ivmeyi beraberinde getireceği zaman biz yine tersaneyi konuşacağız. Onun için mevcut alanın öncelikle üst yapısında ön izni alan firmalarca tersane mantığının devam ettirilmesi kanaatindeyiz. Liman giriş ağzına baktığımızda; 169 m mesafededir. Trabzon Limanı’nın büyük tonajlı gemilerin girmesine müsaade eden liman ağız genişliği 320 metredir. Sadece burada tersane amaçlı denize indirilebilecek gemilerin dönüşebileceği bir mekansal alan oluşturulmuştur. Bu bakımdan buranın yeni bir liman gibi kullanılmasının da bir limancı olarak mümkün görülmemektedir. Burasının amacından uzaklaşan bir yaklaşım olduğunun hissiyatı uyanmaktadır.”
 

Günebakış

Bu haber toplam 946 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.