Büyükşehir Yasası sektörü etkileyecek
DTO Marmaris Şubesi Meclis toplantısı gerçekleştirdi. Dr. Özsalmanlı, Muğla'nın yeni yasayla birlikte Büyükşehir Belediyesi olmasıyla yapılanma sürecinin denizcilik sektörünü de etkileyeceğini söyledi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Ayşe Yıldız Özsalmanlı, Muğla'nın yeni yasayla birlikte Büyükşehir Belediyesi olmasıyla yapılanma sürecinin denizcilik sektörünü de etkileyeceğini ifade etti.
Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Yönetimi Meclis toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Ayşe Yıldız Özsalmanlı, Muğla'nın büyükşehir belediyesi yapılanma süreciyle ilgili değerlendirmede bulundu.
Özsalmanlı, "6360 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte büyükşehir belediyesi haline gelen Muğla'nın bu yeni yapılanma ve geçiş sürecine ilişkin bir değerlendirmesini içeren bu çalışmanın amacı, Muğla'nın bu yapılanmadan ne şekilde etkileneceğini ve yeni tablosunu ortaya koymaktır" dedi.
Yeni büyükşehir yasası ile Muğla Belediyesi'nin mahalleleri merkez olmak üzere, Muğla merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Menteşe ilçesi ve aynı adla belediye kurulduğunu belirten Özsalmanlı, "Muğla merkez sınırları içerisinde 4 belde belediyesi, 14 mahalle ve 45 köy bulunmaktadır. Yeni yasa ile birlikte bunların durumunun nasıl bir hal alacağı çalışmanın kapsamı dahilindedir. Yeni kurulan ilçeler-belediyeler, kapatılan belediyeler-köyler, il özel idaresinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve bunlara ait personelin durumu da çalışmada tartışılan konular arasında yer almaktadır. Muğla ili ile sınırlı olan bu çalışmada öncelikli olarak Muğla Belediyesi ile ilgili birincil kaynaklardan yararlanılmış ve konu ile ilgili veriler toplanmıştır. Ayrıca 6360 sayılı Yasa konunun kapsamı dahilinde ele alınıp tartışılmıştır. Sonuç olarak, bu yeni yapılanmanın Muğla üzerinde yarattığı olumlu ve olumsuz etkiler tartışılmıştır, personelin durumu ele alınmıştır. Muğla'nın büyükşehir belediyesi olmasına karşı çıkanlar olduğu gibi, bunu çok önemli bir konum olarak görenlerin ağırlıkta olduğu da yine çalışmada ulaşılan bulgular arasında yer almaktadır. İlçeleri ile adeta uluslararası ve ulusal ölçekte, tarihi ve tabii değerleriyle bir turizm kenti olan ilin, büyükşehir belediyesine geçişten elde edeceği olumlu /olumsuz katkılar ve beklentiler üzerinde de değerlendirme yapılmaktadır" dedi.
virahaber.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.