1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Boğazlarda Risk Yönetimi Paneli
Boğazlarda Risk Yönetimi Paneli

Boğazlarda Risk Yönetimi Paneli

İstanbul Barosu ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Türk Boğazları’nda Risk Yönetimi, Kurtarma ve Enkaz” konulu panel, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün Anadolu Hisarı Eğitim Tesisleri’nde yapıldı.

A+A-

İstanbul Barosu ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Türk Boğazları’nda Risk Yönetimi, Kurtarma ve Enkaz” konulu panel, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün Anadolu Hisarı Eğitim Tesisleri’nde yapıldı.

İstanbul Barosu ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Türk Boğazları’nda Risk Yönetimi, Kurtarma ve Enkaz” konulu panel, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün Anadolu Hisarı Eğitim Tesisleri’nde İstanbul Barosu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü, Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü, İstanbul Çevre Konseyi, Hukuk Büroları, Sigorta Sektörü ve Basından temsilcilerin geniş katılımıyla yapıldı.

Açılış konuşmaları İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer AYDIN ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih ORAKCI tarafından yapılan panelin I. Oturumu, Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Pınar AKAN başkanlığında başladı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih ORAKCI açılış konuşmasına, yakın bir tarihte hakkın rahmetine kavuşan çok değerli hukukçu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Özdemir ÖZOK’u anarak başladı.

ORAKCI konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk Boğazları’nda Seyir Emniyeti, Risk Yönetimi, Kurtarma, Enkaz konulu panelimizin Türk Denizciliğine ve Deniz Hukukçularına katkı yapacağına olan inancımı belirterek, sizlere ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduğumu ve son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile panelin hazırlanmasında emeği geçen ve birlikte olmamıza vesile olan Baro Başkanı Muammer AYDIN ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Baro Denizcilik Komitesine ve çok değerli Hukuk Baş Müşavirimiz Hasan HÜRMAN’a değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

I. Oturumda Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih ORAKCI “Türk Boğazları’nda Seyir Emniyeti ve Risk Yönetimi”, Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. Dr. Samim ÜNAN “Kurtarmanın Tekne ve Yük Sigortaları ile Müşterek Avarya Açısından Değerlendirilmesi”, Kıyı Emniyeti Hukuk Baş Müşaviri Av. Hasan HÜRMAN “TOF (Turkish Open Form) LOF (Lloyd’s Open Form) Mukayesesi”, Av. Tevfik Adnan GÜR ise “Kurtarmada Uygulamaya İlişkin Problemler” başlıklı konularda bildiri sundular.

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin ŞEVLİ başkanlığında yapılan II. Oturumda ise, Doç. Dr. Pınar AKAN “Enkazın Kaldırılmasına İlişkin Nairobi Kuralları”, İstanbul Liman Başkanı Mustafa AZMAN “Deniz Emniyeti Yasa Tasarısı Enkaz Hükümleri ve İlgili Mevzuat” ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma Uzmanı Kaptan Nuri KADAYIF “Enkaz Kaldırma Operasyonu” başlıklı konularda bildiri sundular. Panelin sonunda İstanbul Barosu adına İstanbul Barosu Deniz Hukuku ve Denizcilik Komisyonu Başkanı Av. Dr. Hacı KARA tarafından Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih ORAKCI’ya plaket verildi. Daha sonra panelistlere Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü adına Salih ORAKCI ve İstanbul Barosu adına Av. Dr. Hacı KARA tarafından plaket verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virahaber.com

Bu haber toplam 2767 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.