1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Boğaz’da ölüm kulacı
Boğaz’da ölüm kulacı

Boğaz’da ölüm kulacı

Küçüksu plajı akıntı nedeniyle kapatıldı. Ama kapı ve çitleri kıran vatandaşlar cankurtaran bulunmayan plajda adeta ölüme kulaç atıyor.

A+A-

Plajın hem girişinde hem içinde tehlike uyarı tabelaları var. Buna rağmen çoluk çocuk denize giriyor.
Dünyanın en tehlikeli su yollarından olan İstanbul Boğazı’nda yer alan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) özel kum getirerek plaj yaptıktan sonra “tehlikeli” diye kapattığı Küçüksu kıyısında vatandaşlar ölüm riskine aldırmadan denize girmeye devam ediyor. Hızı 8-10 kilometreyi bulan yüzey akıntısına sahip Boğaz kıyısında kulaç atanlar kıyıya dönmekte zorlanırken, plajın kirlilik nedeniyle kapatıldığını düşündükleri için yasağı umursamıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ’nin çevre koruma yatırımlarıyla 300 milyon TL harcandıktan sonra ıslah edilerek plaj haline getirilen Üsküdar Küçüksu sahili şimdi cankurtaransız, kurtarma botsuz, ambulanssız, şamandırasız ve güvenliksiz şekilde insanların denize girdiği bir plaja dönüştü. 2007’de açılan ve 2 yıl İBB tarafından işletilen 300 metre uzunluğundaki plaj, 2009 yaz başında Boğaziçi’ndeki şiddetli akıntının boğulma riskini arttırması nedeniyle kapatıldı.
Malzeme yok
2 yıl boyunca, 5 cankurtaran, 1 cankurtaran kulesi, 1 kurtarma botu, 1 ambulans, 1 büfe, 4 lavabo, 10 soyunma kabini, 78 soyunma dolabı, 200 şezlong, 200 şemsiye, 8 tuvalet, 6 kişilik açık duş yeri imkanlarıyla işletilen Küçüksu Plajı, İstanbul Boğazı’ndaki alt ve üst akıntıların oluşturduğu tehlike nedeniyle kapatılınca tüm malzemeler de götürüldü.
Milli Saraylar Dairesi’ne bağlı Küçüksu Kasrı’na ait plaj, tel örgülerle çevrilirken deniz kumu dışında hiçbir malzeme kalmadı. Fakat plaja girişi sağlayan kapı vatandaşlar tarafından kırıldı ve kumsal plaj günlerindeki kalabalığına kavuştu.
Sahilde 2 yıldır hiçbir önlem olmadan vatandaşlar denize girmeye devam etti. Plajda cankurtaran ya da herhangi bir deniz aracı olmadığı için açılarak uzaklaşan birçok vatandaş şans eseri kurtuldu.
‘Şiddetli akıntı nedeniyle kapattık’
Sahilde “Denize girilmez” levhaları bulunuyor. Plaj işletildiği dönemden kalan “Yüzme bilmeyenlerin denize girmesi tehlikeli ve yasaktır” tabelası da hâlâ duruyor. Vatandaşlar ise Küçüksu Deresi’nden gelen atık sular nedeniyle plajın kapatıldığını düşünüyor. İBB yetkilileri, plajın Boğaz’daki şiddetli üst akıntı nedeniyle kapatıldığını ve riskin büyük olduğunu doğruladı. Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı yetkilileri de cankurtaransız denize girenler yüzünden çok tedirgin olduklarını ve boğulma durumunda sorumlu gösterilmekten çekindiklerini belirtti.
Şile’de iki genç boğuldu
Şile’de denize giren 2 kişi boğularak öldü. Alınan bilgiye göre, Şile Ayazma Plajı’nda önceki gün denize giren Serkan Kavcin (20) ve Dursun Korkmaz (17) dalgalara kapılarak kayboldu. Vatandaşların ihbarı üzerine, Sahil Güvenlik ekiplerince denizde başlatılan arama sonucunda, Kavcin ve Korkmaz’ın cesetlerine dün ulaşıldı. Cesetler, olay yerine gelen ambulansla Şile Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Bu haber toplam 1283 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.