1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Biz bu konuda ihtiyatlıyız"
"Biz bu konuda ihtiyatlıyız"

"Biz bu konuda ihtiyatlıyız"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, baz istasyonlarının sağlığa zarar verdiğine ilişkin ittifakla kabul edilmiş bilgi bulgu bulunmadığına dikkat çekerek, “Biz bu konuda çok ihtiyatlı davranıyoruz.

A+A-

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, baz istasyonlarının sağlığa zarar verdiğine ilişkin ittifakla kabul edilmiş bilgi bulgu bulunmadığına dikkat çekerek, “Biz bu konuda çok ihtiyatlı davranıyoruz. Baz istasyonlarında dünyada kabul edilen frekans gücünün 4’te 1’ini kabul ediyoruz. Ayrıca her halükarda bir yerleşim yerinin 1,5 metreden daha yakınına istasyon kurdurmuyoruz.” dedi. Yıldırım, 'karın gurultusu' gibi ses çıkartan ama hemen düşen çevirmeli internetten bugün internet hızının 1-2 megabite ulaştığı bir döneme geçildiğine de dikkati çekti

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bir haber kanalında katıldığı programda baz istasyonlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Baz istasyonlarının zararlı olduğuna yönelik halen ispatlanmış bir şey olmadığının altını çizen Yıldırım, “Bu konuda çalışmalar var. Tabiatıyla insan beynine sürekli frekans gönderiliyor, ancak olumsuzluk var mı? Bunun hangi düzeyde, hangi sürede yapılması hangi hasarları oluşturuyor, bununla ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nün henüz net açıklaması yok.” dedi. Baz istasyonları konusunda Bakanlık olarak çok ihtiyatlı davrandıklarının altını çizen Yıldırım, baz istasyonlarında dünyada kabul edilen frekans gücünün 4’te 1’ini kabul ettiklerini söyledi. Yıldırım, “Dünya ortalaması 40 milyon-volt metreyken, bizimki 10 civarında, biz ruhsatlandırmayı yaparken bunu kabul ediyoruz.” diye konuştu. Yıldırım, baz istasyonlarının zararlı olduğuna ilişkin halen ittifakla kabul edilmiş, bulgu olmadığının da altını çizdi.

Bakan Yıldırım, 3G’nin devreye girmesi ile Türkiye’de internet kullanımında önemli değişim yaşandığına dikkat çekti. 2002 yılında 56K çevirmeli internet bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, “Yani bakıyorsunuz çeviriyorsunuz 'karın gurultusu gibi bir ses geliyor' sonra da düşüyor, internete giremiyorsunuz yani fiilen. Ama bugün 20 milyon geniş bant abone var. Ciddi bir ilerleme kaydettik” dedi. İnternet kullanma oranının yüzde 60’ları geçtiğinin de altını çizen Yıldırım, internet kullanımında nüfusun yarısının üzerine çıkıldığını söyledi.

Yıldırım, internet kullanımında Türkiye’nin Avrupa ortalamasında bulunduğunun ifade ederek, “İletişim altyapısını Afrika seviyelerinden aldık buraya getirdik. İnternet hızının artması lazım, başka yolu yok. Şimdi 1 megabit, 2 megabit verilebiliyor, ancak mobilde bazı yerlerde daha iyi veriyoruz. Hedefimiz, önümüzdeki 3 yıl içerisinde ortalama 8-10 megabite erişmek. Bu ne demek? Daha çok fiber ağları atacağız, santrallerden evlere fiber bağlantıları artıracağız, 3G’den yine 4G’ye geçeceğiz, orada hızları arttıracağız, bu şekilde 10 megabite erişeceğiz” diye konuştu.

virahaber.com
 

Bu haber toplam 1000 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.