1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balık tüketiminde hedef 15 kilogram
Balık tüketiminde hedef 15 kilogram

Balık tüketiminde hedef 15 kilogram

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye’de kişi başı 8 kilogram civarında olan balık tüketimini 15 kilograma çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

A+A-

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, balığın tüketimini arttırmak ve çocuklara balığı sevdirmek için ilköğretim okullarında 3 yıldır Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) tarafından gerçekleştirilen balık-ekmek şenlikleri kapsamında Ödemiş’in Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda düzenlenen “Balık-Ekmek Şenliği” düzenlendi.

“HAFTADA EN AZ İKİ GÜN BALIK”


Bayraklı Talatpaşa İlköğretim Okulu’nda, okul öğrencilerinin “Ne cips ne kola balık ye doya doya” kampanyasıyla start alan “Balık-Ekmek Şenlikleri”nde 2013 yılının son “Balık-Ekmek Şenliği” Ödemiş’in Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda yapıldı. 500 öğrenci ekmek arasında verilen vitamin deposu olan levrek ve çipuraları çok sevdi. Balık yeme alışkanlığının küçük yaşta oluşması gerektiğini dile getiren Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, “Ülkemizdeki balık tüketimini arttırmak, balığın besin değerinin öneminin anlaşılmasını sağlamak amaçları doğrultusunda 3 yıldır Balık-Ekmek Şenlikleri düzenliyoruz.

Balık-Ekmek Şenlikleri bizim için çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıyor. Çocukların küçük yaşta balık yemeye alışmasının sağlıklı nesiller için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Haftada en az bir kez balık yiyen çocukların algılama ve dikkat yetisi gelişiyor. Amacımız, Türkiye’de kişi başı 8 kilogram civarında olan balık tüketimini 15 kilograma çıkarmak. Haftada en az iki gün balık, yaşam boyu sağlık sloganıyla tanıtım çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1265 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.