1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Asyaport için geri sayım başladı
Asyaport için geri sayım başladı

Asyaport için geri sayım başladı

Tekirdağ'da Barbaros da yapımı devam eden dünyanın sayılı limanlarından olan Asyaport, Japonya'dan ve Çin'den ithal edilen vinçlerin montaj çalışmaları tamamlanması sonrası 19 Mayıs 2015 itibarıyla deneme çalışmalarına başladı.

A+A-

Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olan Asyaport Limanı'nın Haziran ayı sonunda faaliyete geçeceği belirtildi. Asyaport  Liman Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, “liman sahasına ithal ettiğimiz vinçlerimiz şu anda hazır durumda sahanın emniyet ve gümrüklü sahaya ait her türlü tedbirlerimiz tamamlandı. Limanın etrafı kameralar ile donatıldı. İsteğimiz limanımızın eksiksiz olarak faaliyette bulunması için liman yolunun bağlanması ve ASYAPORT liman girişinde olan Barbaros deresinin de islah edilerek son sürat yol alarak Tekirdağ’a hizmet etmemize destek verilmesini istiyoruz. dedi.

Tekirdağ Barbaros’ta 320 bin metrekare alana kurulan Türkiye'nin ilk transit konteyner limanı (Hubport) olan 20 metre derinliğe kadar toplam 2 bin metre rıhtımı ve yıllık 2,5 milyon TEU’ya varacak kapasitesi ile dünya ölçeğinde bir liman olan Asyaport'ta çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Haziran ayı sonunda faaliyete geçmesi planlanan Asyaport Limanı’nda 11 adet 24 yan sıraya kadar hizmet verebilecek kapasitede rıhtım vinci (Ship-to-Shore Gantry Crane) ile 33 adet lastik tekerlekli saha vinci (Rubber Tyre Gantry Crane) çevreci bir yaklaşımla, tamamen elektrik enerjisi ile çalışacak şekilde tasarlandı.

Asyaport'un denizyolu, karayolu ve demiryolu bağlantıları ile bölgesinde bir lojistik merkez olarak gelişen Tekirdağ’ın iş ve çalışma yaşamına bin 200 kişilik istihdam sağlanması hedefleniyor.
Asyaport'un faaliyete geçtiğinde dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü Mediterranean Shipping Company (MSC), limanı ana limanı olarak kullanacak  ve limanın Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olarak bölgesinin devi olacak.

Asyaport projesinin inşasına 2010 yılında başlandı. 2015 yılının Haziran sonunda faaliyete geçmesi planlanan liman  uluslararası bir konteyner limanı olacak. MSC ortaklı bir liman. Liman 2015 Haziran ayında faaliyete geçmesi ile ana büyük aktarma limanı olarak faaliyetlerine başlayarak Trakya Bölgesi’ne özellikle Türkiye’nin Avrupa yakasındaki tüm ithalat ve ihracat müşterilerine hizmet verecek. Asyaport’un tamamı dolgu olarak projelendirilmiş. Limanımız deprem yönetmeliklerine sismik kriterlere göre planlanıp 7, 5 şiddetinde depreme dayanıklı olarak inşa edilmiş ve üzerine konulan tüm ekipmanlar da bu deprem sismik kriterlere göre imal edilmiş ekipmanlar olacak.

Asyaport’taki  en önemli özelliklerden biri süper post panamax dediğimiz dünyada üretilen en büyük gemi sahil vinçleri sts'lerin 24 vinçler kullanılacak olup 20 metre draft deniz derinliği ile şuanda dünya üzerinde dolaşan 19 bin TEU’luk gemilere hizmet verebilecek bir liman olması.  Bu değerleri ile Türkiye'nin en büyük Avrupa'nın ilk 3 sıralamasında olmayı hedeflenen bir konteyner terminali. Tamamı elektrikli gemi sahil vinçleri ile 11 adet STS’ler  limanda handle ederek gemileri elleçleyecek. Sahada ise lastikli artci dediğimiz 33 adet saha vinçleri olacak. Bunların yanında 48 adet terminal traktör saha içi aktarma araçları, 2 adet dolu makinesi  ve 8 adet boş konteyner makineleri  olacak.

Limanın  tamamlanıp tam kapasiteye çıkması halinde yıllık 2 buçuk milyon TEU konteynır elle işlemeyi hedefleniyor. Burada çalışacak olan personel sayısı  ise bin 200 civarında olacak.

Asyaport Limanı , Haziran ayının nihayetinde hizmete geçmesiyle 'Green Port' sertifikası alarak çevre arkadaşı uygulamalarıyla önce çevreci limanı olmayı amaçlıyor. 5 milyon TEU'ya varacak kapasitesi ile hayat ölçeğinde bir liman alana gelen Asyaport Limanında liman aktarma vinçleri elektrikle ,  liman içi aktarma araçları LNG likit doğalgazla ,  limanda kullanılan elektriğin bir kısmı ise güneş panelleriyle üretilecek. 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1267 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.