1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ABS Türkiye’den çevre, deniz ve hava kirliliği semineri
ABS Türkiye’den çevre, deniz ve hava kirliliği semineri

ABS Türkiye’den çevre, deniz ve hava kirliliği semineri

Seminerde, çevre, deniz ve hava kirliliğiyle ilgili IMO Marine Environment Protection Committe'nin gerçekleştirdiği son (MEPC 64) toplantısında tartışılan ve uyulması zorunlu hale gelen hava kirliliği ile ilgili kurallar işlendi.

A+A-

ABS Türkiye, “Environmental Updates” konulu 2012 yılının son seminerini 5 Aralık 2012’de İstanbul Marriott Hotel Asia’da, denizcilik sektöründe faaliyet gösteren şirketlerden 100’ün üzerindeki katılımcı ile gerçekleştirildi.

“Environmental Updates” konulu seminerde çevre, deniz ve hava kirliliği ile ilgili IMO Marine Environment Protection Committe tarafından gerçekleştirilen son (MEPC 64) toplantısında tartışılan ve uyulması zorunlu hale gelen hava kirliliği ile ilgili SOx ve MARPOL Annex VI
kuralları işlendi. Dünyada belirlenmiş olan Emisyon Kontrol Bölgeleri (ECA), Baltık Denizi, Kuzey Denizi & İngiliz Kanalı, Kuzey Amerika, Kanada ve Havai ile ABD deniz kıta sahanlığına giren bölgelerdeki uygulamalar ve gelişmelerin de ele alındığı seminerde, özellikle gemilerdeki NOx & SOx salınımının azaltılmasına yönelik uygun ana makina & yakıt seçiminin ve devamında da planlı bakım ve tutumun önemine değinildi.

Seminerde, ABS Houston, Environmental Technology Bölümü’nden katılan uzman Alan Farias ve ABS Londra Ofisi’nden katılan David Jones tarafindan Egzost Gazı Arıtma Sistemleri (Exhaust Gas Cleaning System) teknikleri, Emission Monitoring Sistemleri ve söz konusu uygulamaların faydalarını anlattılar.

Balast Suyu Yönetimi Kuralı’na hazırlıklarını yapın
ABS Hamburg Ofisi’nden seminere katılan Environmental Solutions Group Direktor’u Charles J. Dorchak da, son zamanlarda çok sıkça tartışılan ve 1 Kasım 2012 itibariyle 36 ülke tarafından
kabul edilen BWM Convention “Balast Suyu Yönetimi Kuralı” kabul oranının dünyadaki mevcut gross tonajın yüzde 29.07’ye ulaştığını söyledi. Balast Suyu Yönetimi Kuralı’nın bu oranın yüzde 35’i bulmasıyla birlikte yürürlüğe gireceğini belirten Dorchak, yürürlüğe giriş tarihinden 12 ay sonra da uygulanmasının zorunlu olacağına işaret ederek, “Bu konuda özellikle Ballast Water Treatment Unit (Balast Suyu Arıtma Ünitesi) mecburiyeti olan gemiler hazırlıklarını Havuz ve 5 Yıllık Periyodik Surveylere denk geleceğini düşünerek yapmaları gerekiyor. Her ne kadar IMO BWM Convention (MEPC-64) yürürlüğe girme sürecinde olsa bile ülkeler bazında ve hatta ABD’nin farklı eyaletlerinde de değişik uygulamaları olabilir. Bu konuda USCG (United State Cost Guard) tarafından BW Discharge Standars adı altında 23 Mart 2012 tarihinde yayınlanan raporunda bu standardın nasıl uygulanacağı, nasıl raporlanacağı ve hangi durumlarda muafiyet verileceğine dair bilgileri kapsıyor. BWM Convention “Balast Suyu Yönetimi Kuralı” konusunda IMO, ABD Eyaletleri, USCG ve EPA bölgesi ülkelerinin uygulama başlatma tarihleri birbirleriyle uyumlu değil” dedi.

Seminer sonrası görüşlerini açıklayan, seminere ev sahipliği yapan ABS Türkiye Ülke Müdürü Seyfettin Tatlı, ABS Türkiye Ofisi olarak 2012 yılı içerisinde yapılan dördüncü semineri gerçekleştirdiklerini ve bu tür seminer ve konferanslara mümkün oldukça destek vererek Türk denizciliğine katkı sağlamaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Seyfettin Tatlı, söz konusu seminerde işlenen konular ile ilgili rehber niteliğinde hazırlanmış olan tüm yayınların “ABS Guide for Ballast Water Treatment Exchange”, “ABS Ballast Water Treatment Advisory”, “ABS Guide for Ballast Water Treatment Systems” , “ABS Guide for Marpol Annex VI”, “ABS Guide for Exhaust Emission Abetement 2013” ve konularla ilgili klas kurallarının “ABS Rules”, ABS’in web sitesi www.eagle.org’ dan ücretsiz olarak indirebilecekleri gibi ABS Türkiye ofisine de müracaat ederek temin edilebilecegini bildirdi.

virahaber.com

ic-sayfa3.20121211115409.jpg

ic-sayfa2.20121211115343.jpg

ic-sayfa1.20121211115317.jpg

ic-sayfa-abs.jpg

abs-ic-sayfa.jpg

 

Bu haber toplam 1294 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.