1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AB'nin Arktik politikasına tam destek
AB'nin Arktik politikasına tam destek

AB'nin Arktik politikasına tam destek

Avrupalı armatörler, Kuzey Kutup Bölgesi’ne (Arktik) yönelik entegre AB politikasını memnuniyetle karşılıyor.

A+A-

Vira Haber Merkezi

Avrupalı Armatörler AB’nin Arktik politikasını memnuniyetle karşılıyor. ECSA Genel Sekreteri Patrick Verhoeven, konu ile ilgili olarak, iklim değişikliği ve çevre, sürdürülebilir kalkınma ve uluslararası işbirliği olarak tanımlanan üç öncelikli konunun Arktik Bölgesi’nin tüm güncel meselelerini kapsadığını ve eşit şekilde ilgiyi hak ettiğini belirtti. Avrupa Komisyonu bahse konu AB politikasını uygularken, Avrupalı armatörler de kutuplardaki deniz taşımacılığı koşullarını hissedilir şekilde geliştirmesi beklenen bir takım AB önlemini destekleyen bir görüş belgesini kabul etti. 

ECSA AB'nin çabasını takdir ediyor

ECSA özellikle AB’nin kutup sularında faaliyet gösteren gemilere yönelik IMO tarafından kabul edilen Kutup Kodu’nun (Polar Code) uygulanmasına dair çabalara sunduğu desteği takdir ediyor. Ocak 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe giren Kutup Kodu, eşit koşulları sağlayan zorunlu ve genel kurallardır. Kutup Kodu, deniz taşımacılığının emniyetine ve çevresel performansına duyulan güveni artıracaktır.

"Önümüzdeki yıllarda kutuplardaki deniz taşımacılığının hacimsel olarak artmasını bekliyoruz ve denizde can güvenliğinin korunması için önlemlerin alınmasından gerçekten memnunuz” diyen Verhoeven, “Söz konusu hassas çevrenin sürdürülebilirliği tehlikeye atılamaz. IMO denizcilik endüstrisi için birincil düzenleyici olmayı sürdürmekle birlikte, Kutup Kodu’nun uygulanmasına yönelik çabaları destekleyen AB’yi takdir ediyoruz” dedi.  

Avrupalı armatörler AB’nin Arktik’te temel olarak beş alanda katkı sunabileceğine inanıyor: Önemli deniz altyapısının geliştirilmesi, bölgeye yönelik bilginin artırılması, Arktik ikliminin korunması, Arktik ülkelerinin özel sorumluluklarını bilerek bu ülkelerle koordinasyonun sağlanması, işletmecilerin bölgenin gelişimine olan katkısına dair farkındalığın artırılması.

Bu haber toplam 2689 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.