1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD, limanların yenilenmesini istedi
ABD, limanların yenilenmesini istedi

ABD, limanların yenilenmesini istedi

ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden, Panama Kanalı'nın genişletilmesi projesinin, ABD'deki bazı limanların da yenilenmesini gündeme getirdiğini söyledi.

A+A-

ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden, ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla Orta Amerika ülkelerinden Panama'ya resmi ziyarette bulunuyor.

Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanusu birbirine bağlayan Panama Kanalı'nın genişletilmesi için yürütülen çalışmaları yerinde inceleyecek Biden, temaslarına Dışişleri Bakanı Fernando Nunen Fabrega ile görüşerek başladı.

Biden, 2015 yılında tamamlanması planlanan 5,2 milyar dolarlık projenin ABD'deki bazı limanlara şimdiden meydan okumaya başladığını belirtti.

Joseph Biden, yenilenen Panama Kanalı'ndan geçecek daha çok sayıda ve daha büyük gemiler için ABD'deki limanların da yenilenmesi ve genişletilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Biden, bugün Panama Devlet Başkanı Ricardo Martinelli ile bir araya gelecek. Görüşmede ikili ticaret ve güvenlik konularının gündeme gelmesi bekleniyor.

ABD, 1914'te açtığı Panama Kanalı'nın idaresini 1999 yılında Panama'ya devretmişti. 77 kilometre uzunluğundaki Panama Kanalı'nın kapasitesinin iki katına çıkarılmasını amaçlayan genişletme çalışmaları 2007'de başlamıştı.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1079 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.