1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 9. Uluslararası ISG Kongresi İstanbul’da Gerçekleştirildi
9. Uluslararası ISG Kongresi İstanbul’da Gerçekleştirildi

9. Uluslararası ISG Kongresi İstanbul’da Gerçekleştirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2001 yılından bu yana düzenlediği Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nin 9’uncusu İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

A+A-

Kongrede Hopaport’ta Sunum Konusu Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.. Bakanlığın 2001 yılından bu yana düzenlediği Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nin 9’uncusu, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Kongrenin bu yılki teması ise “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Koordinasyon ve İşbirliği” oldu. 3 gün süren kongrede iş sağlığı ve güvenliği, risk yönetimi, davranış bilimlerinin de aralarında bulunduğu toplam 31 ana başlıkta süreçler ve gelişmeler değerlendirildi. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği açısından hassas olan maden, inşaat, metal, kimya ve tarım sektörleri masaya yatırıldı. Meslek hastalıkları, yüksekte çalışma, iş sağlığı teşvik mekanizmaları, kişisel koruyucu donanımlar, acil durum yönetimi ile iş sağlığı ve güvenliğinde en iyi uygulamalar da kongrede tartışılacak konular arasında yer aldı. Kongreyle eş zamanlı olarak düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı’nda ise bu alandaki en son yenilikler katılımcıların ilgisine sunuldu.

9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi, 67 ülkeden 5927 kişinin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 3 günlük programın ardından sona erdi. Kongrede; “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Koordinasyon ve İşbirliği” ana başlığı altında, 31 alt konu üzerine oturumlar gerçekleştirilirken, aynı zamanda iyi uygulama örnekleri paylaşıldı. Kongreye ulusal ve uluslararası arenadan iş sağlığı ve güvenliği alanında saygın birçok akademisyen, uzman ve yöneticiler konuşmacı olarak katıldı. Kongremize bu yıl 746’sı Türkiye’den, 144’ü yabancı ülkelerden olmak üzere toplamda 890 bildiri başvurusu yapıldı. 217 sözel ve 460 poster bildiri bilimsel değerlendirme kurulu tarafından kabul edildi. Sözel bildiri sunumları 3 gün boyunca eşzamanlı olarak 14 salonda gerçekleştirilirken, poster bildiri sahipleri ise posterlerini kongre süresince kendileri için özel olarak hazırlanan alanda sundu. ‪Aynı zamanda kongre tarihinde ilk kez 19 farklı konuda uzmanlarıyla katılımcılara birebir görüşme imkânı verildi.‬‬‬

Başbakan Binali Yıldırım, 9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nde Konuştu

İş hayatının tarihsel gelişiminde iş kazalarının yaklaşık %85’inin insan unsurundan kaynaklandığını belirten Başbakan Yıldırım, “İş sağlığı ve güvenliğinin önemini vurgulamak için insana yatırım yapmamız gerekiyor.” dedi.

Konuşmasında Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği konusuna değinen Yıldırım, “Yılda çalışan sayısının %177 artmasına rağmen iş kazalarında %38’lik azalma sağladık. Ancak bu oranı yeterli görmemiz mümkün değil.” açıklamasında bulundu. Başbakan Yıldırım; 2012 yılında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nu Avrupa Birliği müktesebatına uygun hale getirdiklerinin, ulusal iş sağlığı ve güvenliği politika belgesini ve eylem planını bütün kurumlarla koordinasyon içerisinde yürüttüklerinin altını çizdi. İş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalığın önemini vurgulayan Yıldırım şunları kaydetti: “Milli Eğitim ve YÖK’le koordinasyon halinde gerek ortaöğretimde, gerek üniversitelerde iş sağlığı ve iş güvenliğinin müfredata dahil edilmesini sağladık.”

Başbakan Yıldırım, yakın zamanda iş kazalarının az olduğu veya iş kazalarının hiç olmadığı iş yerlerine yönelik yeni bir teşvik sistemini hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Kongrede Hopa Limanı da Konuşuldu

9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresine HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Görevlisi Veysel Tatar ve HOPAPORT İSG Uzmanı Emine Gümüşkaya’da katıldı.

Kongrede HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve Öğretim Görevlisi Veysel Tatar’ın birlikte hazırladığı “İş Sağlığı ve Güvenliği yönünden kıyı tesislerinde tehlikeli maddenin elemlenmesi ve depolanmasında risk değerlendirmesi konulu sunumlarında HOPAPORT örneği”ni katılımcılara anlattılar.

Kongrede HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve Öğretim Görevlisi Veysel Tatar’ın birlikte hazırladığı diğer bir sunumda “Balıkçılık sektörünün iş sağlığı ve güvenliği yönünden değerlendirilmesi” konulu sunumunu gerçekleştirdiler.

Her iki sunumda yoğun ilgi görürken sunumlar sonunda sorulara da cevaplar verildi.

 

1-(2)-004.jpg

1-(3)-001.jpg

1-(5)-002.jpg

1-(10)-001.jpg

1-(7)-001.jpg

veysel-tatar.jpg

basbakan.jpg

1-(11)-001.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 7944 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.