5 bin çocuk ‘deniz’le tanıştı…
DTO İzmir Şubesi tarafından İzmir Enternasyonal Fuarı, Seferihisar, Selçuk ve Bornova’da düzenlenen “Denizci Çocuk Şenlikleri”n de toplam 5.100 çocuğa ulaşılarak deniz temizliği ve deniz sevgisi öğretildi.
DTO İzmir Şubesi tarafından İzmir Enternasyonal Fuarı, Seferihisar, Selçuk ve Bornova’da düzenlenen “Denizci Çocuk Şenlikleri” n de toplam 5.100 çocuğa ulaşılarak deniz temizliği ve deniz sevgisi öğretildi.
Çocuklarda denizcilik altyapısını oluşturmak ve denizlerin korunmasına yönelik olarak interaktif eğitim vermek amacıyla hayata geçirilen “Denizci Çocuk Şenlikleri”, hedefine ulaştı. 8 Eylül–26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikler için 4 bin çocuk hedeflenerek bu kapsamda çalışmalara başlandı.
DTO İzmir Şubesi ile Selçuk, Bornova ve Seferihisar Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte, “eğlenerek öğrenmek” felsefesi doğrultusunda çocuklara denizlerin nasıl temiz tutulması gerektiği, deniz sevgisi ve denizin yaşantımıza neler kattığı gösteriler, animasyonlar ve tiyatro oyunu ile anlatıldı.
DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, DTO İzmir Şubesi olarak en büyük hedeflerinden birisinin “DENİZCİ MİLLET, DENİZCİ ÜLKE” kavramının toplum tarafından benimsenmesini sağlamak olduğunu, hedef olarak belirledikleri bu sloganı, öncelikle çocuklardan başlayarak, toplumun tüm kesimlerine yaymaya çalıştıklarını söyledi.
İçerisinde ‘deniz’ kelimesi bulunan bütün etkinliklerin, kendilerini heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini belirten Dologh, “Çünkü denizcilik sektörü adına yapılan bu tür çalışmalarla ulaşabileceğiniz kitle sayısı artıyor, denizi ve sağladığı yararları daha çok insana anlatabiliyorsunuz. Bu etkinlikleri düzenlerken bizim hedefimiz 4 bin çocuğa ulaşmaktı. Hedefimizi aştık ve 5. 100 çocuğa ulaştık. DTO İzmir Şubesi olarak, çocuklarımızı denizle tanıştırdığı için bu şenliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca, etkinliğin kendi ilçelerinde yapılmasını isteyen çevre belediyelerin de talepleri değerlendirilecektir” diye konuştu.
ÇOCUKLARIN DENİZCİLİK ALTYAPISINI OLUŞTURMAYA YÖNELİK ETKİNLİKLER:
• DTO İzmir Şubesi’nin yayını “Ben Denizciyim” adlı çocuk kitabının ve denizcilik broşürlerinin dağıtılması,
• Tam donanımlı optimist yelkenli tekne üzerinden “Yelkenli tekne kullanımı Eğitimi”,
• Havuzda Uzaktan Kumandalı Tekne Kullanımı Eğitimi,
• Gemici bağları yapma eğitimi,
• Optimist Gemi Maketi atölye çalışması,
• Çocuk Tiyatrosunda sahnelenen “Denizci Aile” adlı skeçte, denizci bir ailenin faaliyetlerini anlatacak şekilde mini bir tiyatro etkinliği,
• “Balıkçı” adlı pantomim oyununda balıkçılık faaliyetlerinin sahnelenmesi.
DENİZLERİN KORUNMASINA YÖNELİK OLARAK VERİLEN İNTERAKTİF EĞİTİMLER:
• Alipot Çocuk Tiyatrosu tarafından, denizlerimizin kirletilmesi ve deniz canlılarının yok olmasının önlenmesi konulu çocuk tiyatrosunun sahnelenmesi,
• Şişme Havuzda mıknatıslı Balık Tutma Oyunu,
• Ahşap “Dokun Hisset Kutusu” (deniz canlılarını tanıma oyunu),
• Her biri birbirinin aynısı olan ahşap tahtalarla hayal gücüne dayalı deniz ve çevre konulu “Sihirli Tahtalar oyunu,
• Balık, Gemi, Deniz Kabuğu ve benzeri şekillerden oluşan ipli “Pinyata -içerisinde şekerlerin çikolataların bulunduğu ipli oyuncak” oyunu,
• Çocuk Tiyatrosunda sahnelenen “Bay Yanlış, Bayan Doğru” adlı skeçte, maddelerin denizde kaybolma sürelerinin ve bu süre içinde doğaya verdikleri zararının çocuklara interaktif biçimde anlatılması,
• Kukla köşesinde Denizi Kirleten Gemi adlı Kukla Tiyatrosu.
Virahaber
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.