1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. 3. Türkiye Robotbilim Konferansı yapıldı
3. Türkiye Robotbilim Konferansı yapıldı

3. Türkiye Robotbilim Konferansı yapıldı

3ncü Türkiye Robotbilim Konferansı, bu yıl 2-3 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Gedik Üniversitesi ev sahipliğinde Pendik Green Park Otel'de gerçekleştirildi.

A+A-

Ana sponsorluğunu OTC Daihen endüstriyel robot firmasının yaptığı konferansa Festo, Gimatic ve Robot Sepeti firmaları da sponsor olarak destek verdiler.

Robotik alanda çalışan akademisyenler ile endüstride robotlu üretim yapan firmaların önde gelen temsilcilerini bir araya getiren konferansta robotikte bilim - sanayi işbirliği ve robotik sistemlerde son güncel gelişmeler konferans katılımcıları ile paylaşıldı.

Konferans Başkanı ve İstanbul Gedik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Dilibal ve İstanbul Gedik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Danışmanı ve Gedik Holding CEO’su Dr. Mustafa Koçak’ın açılış konuşmaları ile başlayan konferans iki ayrı salonda birbirine paralel ilerleyen bilimsel oturum ve çalıştaylar ile devam etti.

Davetli konuşmacılar iki önemli sunumda bulundu

Yrd. Doç. Dr. Savaş Dilibal yaptığı konuşmasında robotik alanda endüstriyel uygulamalardan günlük yaşam alanlarımıza kadar hızla yaygınlaşan robotik sistemlerle ilgili uygulama ve araştırmalardan bahsetti. Dr. Mustafa Koçak ise robotik alanda yapılan çalışmaların sanayi kanadından desteklenmesinin ve işbirliğinin önemine değindi. Konferansa davetli konuşmacı olarak katılan Avustralya Wollongong Üniversitesinden Prof. Dr. Gürsel Alıcı "Robot Bilimdeki Akademik Araştırma ve İlgili Sanayi Aynı Amaçlara Kilitlenebilir mi?" ve Japonya OTC Daihen Corporation'dan Shinichiro Nakagawa ise "Robotik Kaynak Teknolojisinde Son Gelişmeler" konularında sunumlar gerçekleştirdiler.

3ncu-turkiye-robotbilim-konferansi.jpg

41 sözlü bildiri sunumu yapıldı

Konferansta 10 ayrı bilimsel oturumda 41 sözlü bildiri sunumu yapıldı. İnsan-robot etkileşimi, robot kontrolü, arama ve kurtarma robotları, sağlık sektöründe robotlar, endüstriyel robotlar, insansız araçlar, bilişsel robotbilim, haptik sistemler, biyolojik ilhamlı robotlar konulu bilimsel oturumlar gerçekleştirildi. Konferansta ayrıca, 10 poster sunun, 7 Çalıştay ve eğitim sunumları gerçekleştirildi. Türkiye’de yerli endüstriyel işbirlikçi robot üretimi konusunda somut adımların tartışıldığı konferansta; gelecekte yapılacak çalışmalar aktarıldı. Tıp ve Rehabilitasyon Robotları ile Servis ve Sosyal Amaçlı Robotlar konusunda uygulamalar aktarıldı. Dünyada katmanlı imalat teknolojisinin gelişmesiyle daha da yaygınlaşan esnek robotik sistemlerle ilgili, Wollongong Üniversitesi ve İstanbul Gedik Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarında yapılan ARGE çalışmaları ve uygulamaları katılımcılarla paylaşıldı. Konferansta ayrıca, optimal kestirim ve kalman filtresinin matematiksel temelleri ve derin öğrenme ve robotbilim uygulamaları eğitimleri verilmiştir.

Konferans katılımcılarının bir araya geldiği Gala Yemeğinde konferansta emeği geçenler ve konferans sponsorlarına İstanbul Gedik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş tarafından plaketleri verildi.

Konferans, poster sunumları sonrası danışma kurulu tarafından seçilen en iyi üç özgün bildiriye verilen ödül töreni ile sona erdi.

3ncü Türkiye Robot Konferansı’nda,

Birincilik ödülü alan Okan Aşık, Levent Akın "RoboCup Arama Kurtarma Benzetim Ortamında Monte Carlo Ağaç Araması Yöntemiyle Planlama" bildirisi ile,

İkincilik ödülü alan Sinan Şahin Candan, Uluç Saranlı, Yiğit Yazıcıoğlu "Esnek Bacaklı robotlarda Dört-Çubuk Mekanizması ve Sarmalı Kam ile Bacak Sertliğinin Sentezlenmesi" bildirisi ile,

Üçüncülük ödülü alan Mohammad Aziziaghdam, Koray Kuyucu, Remzi Artar, Evren Samur "Investigating the Effect of Force Feedback on a Virtual Task” bildirisi ile birer dizüstü bilgisayar ödül olarak kazandılar.

3ncu-turkiye-robotbilim-konferansi-plaket-toreni.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3802 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.