2012 sonunda tamamlanacak
İstanbul’da yapılacak olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nün Çelik konstrüksiyon işini Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan Cemre Tersanesi üstleniyor.
İstanbul’da yapılacak olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nün Çelik konstrüksiyon işini Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan Cemre Tersanesi üstleniyor.
Cemre Tersanesi Ticaret Müdürü Sinan Kavala, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliç’e yapılacak yeni köprünün Çelik konstrüksiyon işinin tamamen tersanelerinde yapıldığını söyledi. Astaldi-Gülermak iş ortaklığı tarafından yapılacak 936 metre uzunluğundaki köprünün Çelik aksamının yapımı için 2010′un Mart ayından bu yana çalıştıklarını anlatan Kavala, “Yapılacak köprü tamamen Çelik konstrüksiyondan oluşuyor. Yaptığımız parçalar deniz yoluyla taşınarak Haliç’te montajlanacak” diye konuştu.
Daha önce bir tersanenin köprü yapımında çalışmadıklarını dile getiren Kavala, şöyle devam etti:
“Aslında bizim için gemiden çok da farklı bir iş değil. Köprü 450 tonluk bloklardan oluşuyor. Toplamda 12 bin ton Çelik kullanılıyor. Bu işi tersanelerden başka yapacak yer de çok yok. Bu kadar büyük tonajları kaldırabilecek kapasiteye tersaneler sahip. Ayrıca lokasyon olarak da tersaneler taşımaya uygun. Şu anda Körfez Geçişi Köprüsü, 3. Boğaz Köprüsü gibi önemli köprü projeleri var. Bence tersaneler bu köprü projelerinde potansiyel üretici olabilirler. ”
HALİÇ KÖPRÜSÜ
Haliç Metro Geçiş Köprüsü, mevcut Unkapanı Köprüsü’nün 200 metre güneyine inşa edilecek. Toplamda 936 m, deniz üzerinde 460 metre uzunluğunda olacak köprünün ortasında raylı sistem, iki kenarında ise yaya geçişleri yer alacak.
Köprünün 2012 sonunda bitirilmesi hedefleniyor.
Son Dakika
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.