1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. 2010, Sanat Limanı'na demir attı
2010, Sanat Limanı'na demir attı

2010, Sanat Limanı'na demir attı

Kültür Başkenti'nin, Tophane sahilinde, İstanbul Modern'in hemen yanı başında ismiyle müsemma bir 'Sanat Limanı' oldu. Bir zamanlar depo olan mekânların kültür sanat mekânları olması artık aşina geliyor İstanbul'u mesken edinenlere.

A+A-

Bu kez de İstanbul bienallerini de ağırlayan eski liman bölgesindeki antrepolardan 5 numaralı olanı, bir çağdaş sanat merkezine dönüştü. Dün düzenlenen açılış kokteyliyle birlikte dört tane uluslararası sergiye ev sahipliği yapmaya başlayan 'Sanat Limanı'nın İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından düzenlenen 3 bin 600 metrekarelik iki katı, 2010 sürecinde iletişim ve buluşma yeri işlevini de görecek.

Sanat Limanı'nın ilk sergilerinden 'Kredi Ötesi-Çağdaş Sanat ve Karşılıklı Güven', Güneydoğu Avrupa ülkelerinin sanatsal üretimlerini İstanbullularla buluşturuyor. 21 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, 25 Temmuz'a kadar açık. EMAA ve Kıbrıs Güzel Sanatlar Odası'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen "Küçük Kara Balığı-Kuzey ve Güney Kıbrıs'tan Çağdaş Sanat" sergisi ise Kuzey ve Güney Kıbrıs'tan sanatçıları ilk kez İstanbul'da bir araya getirmesi açısından dikkat çekici. Küratörlüğünü Zeynep Yasa Yaman ve Dr. Antonis Danos'un yaptığı sergi, 19 Temmuz'a kadar görülebilir.

'Uluorta-Uluslararası Kadın Sanatçılar Video Sergisi' kadın kimliğine odaklanan uluslararası bir video seçkisi olarak Sanat Limanı'ndaki yerini almış. Sergi, 18 Temmuz'a kadar üç kıtadan 11 kadın sanatçının çalışmalarını ağırlıyor.

Yedi uluslararası Türk sanatçı tarafından yorumlanan, İstanbul'un geleneksel yaşamına ilişkin yedi objenin yer aldığı 'İstanbul Otherwise-İstanbul'u Başka Türlü Anlatan Tasarımlar' sergisi de 18 Temmuz'a kadar aynı limana demirlemiş durumda. İstanbul'un belleğinde yer etmiş yedi obje; tesbih, kahve fincanı, beşi bir yerde, rahle, lokumluk, hamam seti ve boyacı sandığının yedi Türk tasarımcının elinden çıkmış çağdaş yorumlarından oluşan 'İstanbul Otherwise'da İstanbul'un kültürel objelerine ait uluslararası tasarım yorumları da yer alıyor.

 

Zaman

Bu haber toplam 1158 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.