1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. "18. Ulusal Denizkızı Kongresi" Alanya'da yapıldı
"18. Ulusal Denizkızı Kongresi" Alanya'da yapıldı

"18. Ulusal Denizkızı Kongresi" Alanya'da yapıldı

Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) tarafından organize edilen ve bu yıl 18’incisi düzenlenen Ulusal Denizkızı Kongresi 27-30 Nisan tarihleri arasında Mukarnas Spa Resort’da gerçekleştirildi.

A+A-

Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can Serbest’in konuşması ile açılışı yapılan kongre katılımcıların konuşmaları ile devam etti.

UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, Türk Loydu Vakfı Dış İlişkiler Müdürü Mehmet Avcı, Antalya Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Anılgan, Piri Reis Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşdemir, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Civelek’in de katılımcılar arasında yer aldığı organizasyonda konuşmacıların yoğun olarak üzerinde durduğu konu kongrenin sürekliliği ve başarısı oldu.

Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan DERELİ, Denizci Öğrenciler Derneği’nin bir sonraki Ulusal Denizkızı Kongresi’nin başkent Ankara’da yapılmasının öğrenciler ve devlet kurumları arasındaki bağın güçlenmesine büyük katkıda bulunacağını söyledi ve DÖDER’in Türkiye Denizcilik Federasyonu bünyesindeki yerinden bahsetti.

UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz, sektörün sorunlarına değinip, öğrencileri bu konudaki gayretlerini arttırmaya yöneltti.

18. Ulusal Denizkızı Kongresi Alanya'da başladı

Katılımcılar öğrencilerin sesini duymak istiyor!

Konuşmalarıyla kongreye değerli katkıda bulunan katılımcılar öğrencilerin bu çalışmalarını raporlamalarını ve dilek, şikâyet ve önerilerinde seslerini duyurmalarını istediler.

Açılış Kokteyli’nin ardından başlayan ilk oturumda konuk Girne Üniversitesi’nden Ali Rıza İşipek oldu. Türk Denizciliğinin Tarihi ve Gelişimi konulu sunumuyla denizciliğin aslında bir meslek değil de bir yaşam biçimi olduğunu savunan Ali Rıza Bey, aynı zamanda tarihte yaşanılan deniz savaşlarının sanata yanlış yansımasından bahsetti. Hatalı gördüğü noktalarda bazı ressamları bilgilendirdiği gibi kendini de bu konuda geliştirerek gemi çizimlerindeki teknik detayların daha doğru yansıtılması için elinden geleni yapmıştır.  İzmir’den İstanbul’a Denizcilik Ateşi’nin gönderilmesi geleneğinden bahsederek sunumuna devam eden İşipek, Milli Gemi Projesi’nde yaşanılan sorunlara da değindi.

Ulusal Denizkızı Kongresi'nin de bir iletişim yöntemi olduğu vurgulandı

Denizci Öğrenciler Derneği'nin Alanya Mukarnas Spa Resort Hotel’de düzenlediği 18. Ulusal Denizkızı Kongresi'nde ikinci gün programı West İstanbul Marina Müdürü Fuat Çimen'in “Marina İşletmeciliği” konulu konferansıyla başladı.

Fuat Çimen konuşmasında, marinacılığın ne olduğuna değindi. Sevgi ve tutkuyla yapılması gereken bu iş için dört duvarlı bir ofise ihtiyaç olmadığından, isteyenlere her yerin ofis olduğundan bahsetti ve 'İşiniz hizmet satmak, işinizi sevin!' çağrısında bulundu. Konuşmasını çocuklara deniz sevgisinin aşılanmasının ve kişisel gelişimin önemine değinerek sonlandıran Çimen, sonrasında öğrencilerin sorularını samimiyetle cevaplandırdı. Çimen ayrıca, Denizci Öğrenciler Derneği'nin bir öğrenci derneği olmasına rağmen Türkiye’deki önemli sivil toplum örgütlerinden olduğunu, denizci öğrencilerin vizyonunu ve misyonunu geliştirdiğini söyledi.

Fuat Çimen'in ardından Limaş Konteyner ve Yük Terminal Müdürü Uğur Kılıç, “Liman İşletmeciliği” konulu konferans verdi. Uğur Kılıç konferansında liman yapısı, Türkiye'deki ticaret limanı eksikliği, Türkiye'nin limancılık potansiyeli konularına değinirken, sunumdaki zengin görsel içeriğiyle katılımcıların ilgisini kazandı.

Konferanslar sonrası “Proje Yönetimi ve Planlama” konulu panel Piri Reis Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Serhan Gökçay ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Murat Özkök tarafından gerçekleştirildi. Profesyonellik içerinde gerçekleştirilen konuşma ve açıklamalar katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Kongre programı CiTiPR Kurucusu ve Yöneticisi Derya Aslan'ın “Liderlik ve Yeni Medya” konulu semineriyle devam etti. Aslan, marka algısı yaratmanın önemi üzerinde dururken denizcilik sektörünün iletişim faaliyetleri üzerindeki değerlendirmelerini sundu, sektörün iç iletişim bağının kuvvetli olmasının yanı sıra Ulusal Denizkızı Kongresi'nin de bir iletişim yöntemi olduğunu vurguladı.

Derya Aslan'ın konuşmasının ardından Arkas Holding’ten Birinci Zabit Bihter Yıldırım Ateş ve Med Marine İskenderun Operasyon Müdürü Metin Bekiş'in konuşmacı olduğu panel gerçekleşti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Eğitim ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Cem Erdem 'Eğitim ve Öğrenci Sorunları' konulu sunumuyla devam eden 18. Ulusal Denizkızı Kongresi ikinci gününü 'Mesleki Sorunlarımız' konulu öğrenci çalıştayı ile tamamladı.

18.udk_genel.jpg

Son dönemlerin popüler konusu "Deniz Dibi Madenciliği"

Denizci Öğrenciler Derneği'nin düzenlemiş olduğu 18. Ulusal Denizkızı Kongresi'nin üçüncü günü RMK Tersanesi Gemi İnşaa Mühendisi Tanju Köse'nin 'Gemi İnşa' ve Beşiktaş Tersanesi Gemi İnşaa Mühendisi Salih Bostancı'nın 'Bakım-Onarım' konulu panelleriyle başladı.

Panel sonrası Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Onur, Türk P&I Sigortası Genel Müdürü Ufuk Teker ve DB SCHENKER Arkas Holding Merkez Müdürü Gürkan Kavrazlı'nın denizcilik işletmeleri konulu paneli gerçekleşti.

Son dönemlerin popüler konusu 'Deniz Dibi Madenciliği'de Jeofizik Mühendisi Sinan Kavukçu'nun sunumuyla programda yerini aldı. Kavukçu'nun ardından Özgün Yat Müdürü Emrecan Özgün 'Yat Tasarımı' konulu konferansını, SEFT Ship Design’dan Cenker Çoban ise 'Askeri Gemi' konulu konferansını katılımcılara sundu.

18.Ulusal Denizkızı Kongresi programı Erdem Dirvana ve Turgay Noyan'ın 'Deniz Kültürü ve Amatör Denizcilik' konulu panelinde katılımcıların beğenisiyle devam edip, Port Akdeniz Limanı Kılavuz Kaptanı ve IMO Denetçisi Cahit Yalçın'ın 'IMO Hakkında Bilgilendirme ve Kılavuz Kaptanlık' konulu konuşmasıyla son buldu.

Bilgi paylaşımı ve yoğun öneri içeren konferanslar katılımcıların büyük ilgisini gördü.

18. Ulusal Denizkızı Kongresi’nin dördüncü gününde katılım gösteren okullara plaketlerinin takdim edilmesi, dernek yöneticilerinin kapanış konuşması ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3853 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.