1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 18. Ulusal Denizkızı Kongresi Alanya'da başladı
18. Ulusal Denizkızı Kongresi Alanya'da başladı

18. Ulusal Denizkızı Kongresi Alanya'da başladı

Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) tarafından organize edilen ve bu yıl 18’incisi düzenlenmekte olan Ulusal Denizkızı Kongresi’nin açılışı 27 Nisan Perşembe günü Mukarnas Spa Resort’da gerçekleştirildi.

A+A-

Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can Serbest’in konuşması ile açılışı yapılan kongre katılımcıların konuşmaları ile devam etti.

UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, Türk Loydu Vakfı Dış İlişkiler Müdürü Mehmet Avcı, Antalya Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Anılgan, Piri Reis Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşdemir, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Civelek’in de katılımcılar arasında yer aldığı organizasyonda konuşmacıların yoğun olarak üzerinde durduğu konu kongrenin sürekliliği ve başarısı oldu.

Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan DERELİ, Denizci Öğrenciler Derneği’nin bir sonraki Ulusal Denizkızı Kongresi’nin başkent Ankara’da yapılmasının öğrenciler ve devlet kurumları arasındaki bağın güçlenmesine büyük katkıda bulunacağını söyledi ve DÖDER’in Türkiye Denizcilik Federasyonu bünyesindeki yerinden bahsetti.

UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, sektörün sorunlarına değinip, öğrencileri bu konudaki gayretlerini arttırmaya yöneltti.

18.udk_genel.jpg

Katılımcılar öğrencilerin sesini duymak istiyor!

Konuşmalarıyla kongreye değerli katkıda bulunan katılımcılar öğrencilerin bu çalışmalarını raporlamalarını ve dilek, şikâyet ve önerilerinde seslerini duyurmalarını istediler.

Açılış Kokteyli’nin ardından başlayan ilk oturumda konuk Girne Üniversitesi’nden Ali Rıza İşipek oldu. Türk Denizciliğinin Tarihi ve Gelişimi konulu sunumuyla denizciliğin aslında bir meslek değil de bir yaşam biçimi olduğunu savunan Ali Rıza Bey, aynı zamanda tarihte yaşanılan deniz savaşlarının sanata yanlış yansımasından bahsetti. Hatalı gördüğü noktalarda bazı ressamları bilgilendirdiği gibi kendini de bu konuda geliştirerek gemi çizimlerindeki teknik detayların daha doğru yansıtılması için elinden geleni yapmıştır.  İzmir’den İstanbul’a Denizcilik Ateşi’nin gönderilmesi geleneğinden bahsederek sunumuna devam eden İşipek, Milli Gemi Projesi’nde yaşanılan sorunlara da değindi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4012 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.