1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. 1. Denizcilik Şenliği düzenlendi
1. Denizcilik Şenliği düzenlendi

1. Denizcilik Şenliği düzenlendi

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bu yıl ilk kez düzenlenen "Denizcilik Şenliği", Çeşme Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde yapıldı.

A+A-

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bu yıl ilk kez düzenlenen "Denizcilik Şenliği", Çeşme Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde yapıldı.

Çeşme Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen şenliğe, Çeşme Kaymakamı Cafer Sarılı, Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ve Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy ile davetliler katıldı.

Çeşme Kaymakamı Sarılı, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, denizcilerin ihtiyaç ve taleplerinin karşılanmasının, denizcilik eğitimi veren okulların koordineli çalışması ile mümkün olacağını söyledi. Sarılı, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de denizciliğe daha fazla önem verilmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Şenliğin düzenlendiği okulu yaptıran hayırsever iş adamı Yılmaz Ulusoy'a da ilçeye yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Sarılı, "İlçemize yaptığı katkıları göz ardı etmemiz mümkün değil. Yılmaz Ulusoy yalnızca bir hayırsever değil, Sayın Ulusoy, kendisini Türkiye'ye adamış bir isim. Çeşme'ye yaptığı her yatırım için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Tütüncüoğlu da Türkiye'de denizciliğe gerekli önemin verilmediğini düşündüğünü, ancak Yılmaz Ulusoy gibi bir çok iş adamının gün geçtikçe Türkiye'nin denizcilik sektörünü daha da geliştirebilmek için çalıştıklarını söyledi. Tütüncüoğlu, "Denizciliği mutlaka geliştirmemiz lazım. Bugün bir şenlik altında hepimiz toplandık. Hepimiz elimizi taşın altına koyarsak sektörde daha hızlı yol alabiliriz" diye konuştu.

Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy ise meslek liselerinin önemine işaret ederek, şunları söyledi:

"Türkiye'de meslek liselerini çoğaltamazsak düz liselerle bir yere varamayız. Biz Türkiye'de meslek liselerine kesinlikle ağırlık vermeliyiz. Gittiğim her yerde melek liselerinin öneminin anlatmaya çalışıyorum. İmkanı olan yardım yapsın, meslek lisesi yapsın. Kitap yazsın. Ülkemizde kitap yazan çok az, kitap okuyan da çok az. Biz, insanlara okuma alışkanlığı veremezsek, bunu sağlayamazsak suçlu duruma düşeriz. Ben elimden geldiği kadar yardım yapmaya, kitap yazmaya çalışıyorum. Bu şenliği inşallah Türkiye çapında gerçekleştiririz. "

DTO İzmir Şube Başkanı Geza Dologh da üzerinde uzun süredir çalışılan Denizcilik Şenliği ile "Barbarosların kulaklarını çınlattıklarını" dile getirerek, "Bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi 'Denizci Millet, Denizci Ülke' kavramını toplum tarafından benimsenmesini sağlamak" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, şenlik programı kapsamında, "halat salya etme", "gemici bağı", "yangın söndürme", "çuvalla zıplama", "halat çekme", "ipte gevrek yeme", "kırkayak", "kaşıkla yumurta yeme" yarışmaları yapıldı.

Halat çekme yarışına, Çeşme Kaymakamı Cafer Sarılı, Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, DTO İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ve Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy da katıldı.

Yarışmada galip gelen takımlara ve öğrencilere hediyeler ve kupa verildi.

1.20110514142002.jpg

2.20110514142010.jpg

AA
 

Bu haber toplam 7438 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.